VirtualMIDISynth fails to load huge SoundFonts

It seems you're using an AdBlocker or JavaScript is disabled!

This sites offers only FREE software and it's supported by a few advertisement boxes (no intrusive popups).

This 10 seconds wait is to let you update your AdBlocker whitelist...

Got it, show me the content...
Please enable JavaScript!

Pages

Posts: 1536
Joined: March 25, 2012 - 01:19
Re: VirtualMIDISynth fails to load huge SoundFonts

Thanks for reporting it back.

I'll pause (not close) this bug report until all of the other v2.0 confirmed bugs are closed.

Posts: 6
Joined: April 9, 2017 - 01:28
Re: VirtualMIDISynth fails to load huge SoundFonts

Sometimes after a couple of minutes VirtualMIDISynth just chews up 30% of my CPU for no reason. MIDI rendering speeds up and slows down and artifacts are present in most of the audio. The buffer is set to 450ms, so there shouldn't be any problems there.

Windows Media Player 64-bit is used to play the MIDIs, and enabling or disabling hardware mixing doesn't change anything.

Attempting to change anything in the configuration menu locks the program up and requires Windows to kill it instead of gracefully closing. I think it's linked to the huge SFZ because when I play MIDIs without using that one I haven't seen it lock up. Preloading is disabled because it still doesn't work when preloading the whole thing.

Posts: 1536
Joined: March 25, 2012 - 01:19
Re: VirtualMIDISynth fails to load huge SoundFonts

Next VMS will have updated BASS.dll and BASSMIDI.dll versions.
Maybe it won't fix soundfont loading, but anyway we'll start from there.

Please stay tuned on the announcement forum.

Pages